ЗАКОН ЩОДО ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ДЕЯКИХ КАТЕГОРІЙ ГРОМАДЯН

Ми - команда експертів широкого спектру, яких об’єднує багаторічний досвід, повага до закону та прагнення захищати постраждалих, а не задовольняти інтереси злодіїв.

Набув чинності Закон № 2169-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо звільнення від військової служби деяких категорій громадян”.

Зокрема, зміни внесено до ч. 1 ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Так, встановлено, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані жінки та чоловіки, які мають неповнолітню дитину (дітей) і чоловіка (дружину), який (яка) проходить військову службу за одним із видів військової служби, визначених частиною шостою статті 2 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу.

Також у новій редакції викладені пункти 3 і 4 частини другої статті 17 Закону “Про військовий обов’язок і військову службу”, якими визначено, що відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за їх бажанням надається призовникам, які мають:
– дитину (дітей) віком до 18 років, яку (яких) виховують самостійно;
– дитину віком до трьох років.

Крім того, численні зміни внесено до статті 26 Закону “Про військовий обов’язок і військову службу” що стосуються звільнення з військової служби. Зокрема, встановлено, що з військової служби звільняються військовослужбовці-жінки – у зв’язку з вагітністю.

Якщо Вам потрібна юридична підтримка, допомога чи консультація – звертайтесь:

Сайт: https://www.revealinginformation.com.ua

м. Київ, вул. Дегтярівська, 25а, корпус Л

rigroup@revealinginformation.com.ua

+38095 868 35 90 +38067 868 36 90